O zakładzie wędliniarskim Mirmięs
Od samego początku działalności misją naszego zakładu wędliniarskiego jest produkcja i sprzedaż smacznej i zdrowej żywności. Chętnie współpracujemy z lokalnymi producentami rolnymi z Podlasia i innych rejonów Polski, dzięki czemu zawsze pozyskujemy świeże i wysokojakościowe mięso. Zawsze wspieramy naturalne i tradycyjne metody przetwórstwa mięsa, dlatego nasze wyroby mięsne są doceniane przez miłośników staropolskich i klasycznych smaków.
Dlaczego warto postawić na naszą jakość?
Od wielu lat zajmujemy się produkcją kiełbas i wędzonek. Nie interesuje nas sprzedaż masowa – kierujemy się przede wszystkim jakością produktów, a nie ilością. W związku z tym nie używamy dodatków chemicznych, konserwantów, wzmacniaczy i innych wypełniaczy. Wyjątkowy smak oferowanych wędzonek to zasługa przede wszystkim tradycyjnych metod przetwórstwa, cierpliwości i starannej rzemieślniczej pracy, wymagającej dużych umiejętności i ogromnej wiedzy.
Skąd bierze się wyjątkowy aromat i smak naszych wyrobów? Korzystamy m.in. z tradycyjnych wędzarni opalanych drewnem dębowym i olchowym. Niepowtarzalne, tradycyjne i niezmienne metody pracy pozwalają spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających koneserów. Bardzo ważna jest dla nas dbałość o każdego, pojedynczego konsumenta, dlatego troszczymy się o jego zdrowie, oferując starannie przygotowane wędliny i kiełbasy od podlaskiego producenta.