Wyroby Peklowane w beczce

Jedną z naszych specjalności jest tworzenie wyrobów peklowanych w beczce. Polędwicę i szynkę przygotowujemy zgodnie z wielopokoleniową tradycją – korzystamy z oryginalnych, rodzinnych receptur. Dzięki temu nasze produkty charakteryzują się wspaniałym smakiem i domowym aromatem. Nie stosujemy żadnych wypełniaczy i dodatków – wierzymy, że najsmaczniejsze wyroby nie potrzebują sztucznych wzmacniaczy. Peklowanie na mokro sprawia, że schaby i polędwice są bardzo soczyste i jednocześnie delikatne. Ich łagodny smak jest doceniany także przez dzieci. Wyroby peklowane w beczce to uczta dla całej rodziny!

Na czym polega peklowanie na mokro?

Starannie przygotowana polędwica z beczki zachwyca wyjątkowym smakiem. To wszystko zasługa tradycyjnego sposobu peklowania na mokro. Wysokiej jakości mięso jest zanurzane w specjalnym roztworze soli i naturalnych przypraw. Nie stosujemy żadnych konserwantów – opieramy się na oryginalnych recepturach, znanych jeszcze przez naszych przodków. Tak przygotowana szynka peklowana zyskuje wyjątkowe walory smakowe. Co więcej, zawarte w przyprawach związki bakteriostatyczne sprawiają, że wydłuża się okres zdolności do spożycia porcji mięsa.

Peklowanie to coś więcej niż marynowanie, które może dać efekt powierzchniowego zamarynowania mięsa. Polędwice peklowane wyróżniają się zdecydowanie głębszym smakiem, dlatego u nas znajdziesz produkty, których na próżno szukać w zwykłych sklepach, gdzie proces produkcji nie jest aż tak jakościowy i staranny. Zachęcamy do zapoznania się z naszą ofertą!